Riskutbildning

Du kanske vet att du som tar körkort måste genomföra utbildning i halkkörning. Det är obligatoriskt för alla som tar körkort för klass B, vilket är personbil. Den kallas även Riskutbildning 2 (Risktvåan), vilken ska genomföras i slutet av din körutbildning.


Riskettan är obligatorisk del i körkortsutbildning

"Risktvåan" - Du kanske vet att du som tar körkort måste genomföra utbildning i halkkörning. Det är obligatoriskt för alla som tar körkort för klass B, vilket är personbil. Den kallas även Riskutbildning 2 (Risktvåan), vilken ska genomföras i slutet av din körutbildning. Vi bokar Risktvåan till våra elever när det är dags.

Schema Riskettan

  • Fre 2 aug, kl.09.00 - ca kl.12.15

Riskettan, vilket är del 1, ger dig kunskap om hur alkohol, andra droger och trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Under utbildningen får du delta i diskussioner, få veta vilka konsekvenserna kan bli, vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.

Det är bra om du går Riskettan i slutet av din körkortsutbildning eftersom du bör ha viss körvana för att kunna reflektera över riskerna i trafiken. Kursen innehåller ingen körning. Du blir godkänd genom ditt aktiva deltagande enligt kursplanen.

  • Utbildningen är på 3 timmar, exklusive raster då vi bjuder på fika och tilltugg.
  • Vi får ta max 16 elever per utbildningstillfälle.
  • En genomförd Riskutbildning är giltig i 5 år.
  • Vi kommer att genomföra kurser med jämna mellanrum. Det är viktigt att du genomfört kursen i tid innan du avlägger ditt kunskaps- och körprov.
  • Du får inte avlägga kunskapsprov och körprov vid Trafikverket innan båda utbildningarna, Riskettan och Risktvåan är genomförda och godkända.

Glöm inte godkänd legitimation när du ska gå kursen.

Anmälan till kursen görs via mejl till:

korkort@magnusonstrafikskola.se

Eller hos trafikskolan på kontorstid på tel. 0141-21 00 43 
Uteblivande från kurs som du är anmäld till debiteras med full avgift.

Du kan läsa ovan när kurser genomförs.
Pris: Se fliken priser.    

VÄLKOMNA